PRAKTIJK VOOR KLASSIEK HOMEOPATHIE EN NATUURGENEESWIJZEN
Rama Bökkerink-Van den Brink

Ik ben HBO-opgeleid en voldoe aan de Plato eindtermen. Mijn gezondheidsvisie is holistisch (lichaam, geest, gevoel en ziel is één geheel “de mens”). Gezondheid is het in balans zijn van deze gebieden. Ziekte is een onbalans tussen deze gebieden. Genezen is de onbalans opheffen. Men krijgt last van een symptoom (klacht) en dit is een waarschuwing, bijvoorbeeld hoofdpijn, mijn aanpak is deze, wel verlichten en tegelijkertijd zoeken naar waarom, waar vandaan, oftewel de oorzaak achterhalen. Hoofdpijn is meestal een waarschuwing; pas op er is iets aan de hand, kan van spanning zijn of een verzwakking in de beginfase. Om e.a. op te sporen gebruik ik de diagnose Iriscopie en anamnese.

Ik ben in 1992 begonnen met de cursus Touch for Health en daarna meteen door met Kinesiologie. Door de toepassing hiervan kreeg ik enorme behoefte aan meer kennis en behandelvormen. Datzelfde jaar ben ik gaan studeren aan de Hogeschool voor Natuurgeneeswijzen Arnhem. In 1997 afgestudeerd met diploma.

Voor diagnose leerden we Iriscopie en uitgebreide anamnese (vragen naar ziektegeschiedenis) afnemen. Deze studie was een zeer brede opleiding. Therapieën die wij studeerden: Fytotherapie, Voedingsleer, Klassieke Homeopathie, Bach bloesem remedies, Orthomoleculaire voeding, Reflexzone- en Acupressuur-therapie, Chakra Healing en Natuurgeneeswijzen.


Iriscopie
Een oog reflecteert het hele wezen van een mens. Ieder oog is uniek. Kennis van het oog en de iris geeft informatie over de zwaktes en de kracht van een mens. Deze kennis wordt ingezet als een van de diagnose-methoden om de oorzaak van een ziekte of klacht op te sporen.
Naast deze HBO-opleiding heb ik in 1995 bij Biohorma een certificaat voor Fytotherapie en Homeopathie behaald.

In 1994 heb ik het diploma Voetreflexzone-massage behaald bij de Bond van Europese Reflexologen afd. Nederland.
En in 2017, opnieuw het diploma Medische Basiskennis en Psychosociale basiskennis (post HBO) bij de SHO registeropleiding aan de School voor Homeopathie Amersfoort. SHO (Stichting Hoger Onderwijs) behaald.
Bovendien doe ik elk jaar de verplichte nascholing, intervisie met groep collega's, medisch en algemeen. Wij moeten aantal punten behalen om licentie geldig te houden. Dit geeft via de aanvullende ziektekosten-verzekering van de client, vergoeding van een deel van het consult bij mij.
Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging LVNT en ben beëdigd therapeut (Eed van Hippocrates).